Rólunk

Ócsa kulturális bázisa az Egressy Gábor Szabadidőközpont, mely közel 30 éve szolgálja a város lakosságát, élményt adó programjaival.

Az intézmény az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül, annak érdekében, hogy mind a személyi, mind a tárgyi feltételek biztosítva legyenek a közművelődési alapszolgáltatások széleskörű elérése érdekében.

Az intézmény célja, hogy minél változatosabb és színvonalasabb programkínálattal szolgáljon a látogatóinak. Ennél fogva a programterv jól átgondolt és változatos, hogy minden korosztály megtalálja azt a lehetőséget, mely segíti a kikapcsolódását, a szórakozását esetleg készségeinek fejlesztését és a közérzetének javítását is.

Az év során többek között felnőtteknek és gyermekeknek szóló színházi előadások, koncertek, pszichológiai előadások, duma színházi estek, nóta és operett műsorok valamint kézműves foglalkozások is szerepelnek a repertoárban. Minden évben két nagy szabadtéri esemény is megrendezésre kerül. Az Ócsai Vigasság keretén belül számlatan programmal ünnepeljük Ócsa várossá válásának évfordulóját. Gyereknap alkalmából pedig útjára indult a Tejbegríz Fesztivál is, amely évről évre egyre több látogatót vonz. A Tejbegríz Fesztivál weboldala itt érhető el: https://www.tejbegrizfesztival.hu/