Civil szervezetek

Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete

 

Az egyesület elnöke: Csernák Vilmosné

Elérhetőség:

Tel: +36-70/218-6861

E-mail: csvilmosne30@gmail.com

Klubnap: minden páros hét szerda

A Mozgáskorlátozottak Ócsai Egyesülete közhasznú társadalmi szervezetként működik. Segíti Ócsa és vonzáskörzetében élő mozgássérült emberek társadalmi beilleszkedését, rehabilitációját a gyógyászati és a mindennapi élet területén egyaránt. Képviselve érdekeiket folyamatosan küzd az esélyegyenlőségi megteremtése érdekében. Munkáját az Alapszabályban meghatározott célok, a több éve kialakult hagyományok, igények szükségszerűsége határozzák meg.

MÓE Ügyfélszolgálati Iroda: Ócsa Város Polgármesteri Hivatal (2364. Ócsa, Bajcsy-Zs. u. 2.)
Ügyfélfogadási idő: Hétfő: 14.00 – 16.00 óra és Csütörtök: 14.00 – 16.00 óra
Elérhetőségek: telefon: 29/379-752 e-mail: csvilmosne30@gmail.com
Szolgáltatásaink:

 

  • - tájékoztatás, tanácsadás, segítségnyújtás pl.: fogyatékossági, közlekedési és 
  • gépjárműszerzési, LÁT ( lakás átalakítási) támogatások, üdülési csekk, 
  • méltányossági nyugdíjemelés igényléseihez, stb.) 
  • - eszközkölcsönzés (kerekesszék, járókeret, járóbot, fekvő és kézi masszírozó, 
  • szobakerékpár, bioptron-lámpa, vérnyomásmérő, szoba WC, stb.)
  • - irodai eszközök használata (számítógép, fénymásoló, fax)
  • - egyéb ügyintézés
  • - kulturális és művelődési programok szervezése 

A Szabadidőközpontban kéthetente – páros hét szerda- Klubnapot tartunk. A tagok javaslataira a klubfoglalkozásokon lehetőség szerint meghívott szakemberek tartanak előadást. Tervezünk hasznos tájékoztató, kreatív foglalkozásokat, szórakoztató vidám rendezvényeket, ünnepi megemlékezéseket, gyógyfürdőzéssel összekötött országjáró kirándulásokat, fesztiválok – színházi - esélyegyenlőségi programlátogatásokat is.
Szívügyünknek tartjuk a kerekesszékhez kötött, vagy nehézkes mozgású egyesületi tagok segítését abban, hogy ők is részt vehessenek programjainkon. Az idén is szervezünk számukra akadálymentes kerekes székes kirándulást, melynek költségeit az Egyesület részére felajánlott Szja. 1 %-ból tudjuk finanszírozni.
Örvendetes, hogy a sikeresen összehangolt önkéntes munkának és számos támogatónak köszönhetően a regionális szintű sportrendezvényünk évről évre népszerűségét bizonyítva egyre több fogyatékos és egészséges embert motivál a részvételre. Évről évre megrendezzük az egész napos Parasportnapot, amit reményeink szerint pályázati forrásokból, adományokból, önkéntes segítők munkájával sikerül még hosszú ideig megvalósítani.
Célunk, hogy minél több egészséges és mozgássérült ember vegyen részt programjainkon és rendezvényeinken, bekapcsolódva az előre meghirdetett rendezvényeinkbe, programjainkba. A kimozdulással, a kikapcsolódással és a jó közérzet megteremtésével a szürke hétköznapokat kívánjuk változatosabbá, színesebbé tenni.

 

 

Ócsai Polgári Kulturális Egyesület

Az egyesület elnöke: Pappné Hajdu Katalin

Elérhetőség:

Tel: +36-20/326-3325, 29/378-427

Web: http://opke.ocsaportal.hu

Összejövetelek: minden hónap utolsó keddje

 

Az Ócsai Polgári Kulturális Egyesület (Rövidítve: OPKE) elődszervezete hosszú múltra tekint vissza, azonban jelenlegi felállásban 2007-ben kezdte el működését.

Célunk, hogy szervesen részt vegyünk Ócsa város kulturális életében.
A pályázati források beszűkülése előtt az Ócsai Hírmondó c. helyi lapot szerkesztettük.
Egyedi, hagyományt teremtő programjaink egyre népszerűbbek. 2008-óta a Városi Vigasság keretében elkészítjük a „Város Tortáját”, minden évben sakkversenyt szervezünk, gyermek és felnőtt kategóriában. Rendezvényeink mindenki számára elérhetőek.
Összejöveteleinket minden hónap utolsó keddjén, az Egressy Gábor Szabadidőközpontban tartjuk, amely nyitott minden ócsai lakos számára. Az Egyesületbe bárki beléphet, aki elhivatottságot érez Ócsa kulturális életéért.