Énekverseny

A NEVEZÉS LEZÁRULT


Országos könnyűzenei énekversenyt hirdet az Egressy Gábor Szabadidőközpont, mely az Ócsai Kulturális Napok keretein belül kerül megrendezésre.

Időpont: 2024. május 18. 10.00 óra

Várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen megmérettetnék énektudásukat egy szakmai zsűri előtt.

A versenyt három életkori kategóriában hirdetjük meg:

 Kategóriák:

10-14 éves korig

15-18 éves korig

19-99 éves korig

A versenyre jelentkezhet minden olyan 10-99 év közötti gyermek, fiatal, felnőtt, aki Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkezik.

A verseny menete:

A verseny két fordulóból áll. Az első forduló egy előszűrés, melynek során a beküldött videóanyagok alapján kategóriánként  kiválasztjuk azokat a versenyzőket, akik továbbjutnak a második fordulóba, vagyis a döntőbe, ahol majd személyesen is előadhatják versenydalukat a szakmai zsűri előtt.

A döntő helyszíne és időpontja:

2024 május 18. 10.00 óra

Egressy Gábor Szabadidőközpont, 2364 Ócsa Bajcsy-Zs. u. 46-48.

 Jelentkezés:

A versenyen való részvétel feltételei:

maximum 4 perc hosszúságú videókép- hang anyag (MP4 vagy telefonos formátum is megfelel) feltöltése a www.ocsamuvhaz.hu/video oldalon 2024 április 30.-a 23:59-ig.

-Továbbjutás esetén a versenyzőknek a zsűri előtt is ugyanazt a dalt kell elénekelniük, amit az előválogatóra videó formájában benyújtottak.

– a verseny helyszínén a részvételi nyilatkozat kitöltése minden továbbjutó számára kötelező.

-A 18 éven aluli versenyzők esetén szülői nyilatkozatot szükséges kitölteni.

-Kizárólag könnyűzenei műfajokban lehet jelentkezni.

- Zenei kíséret történhet zenei alapról vagy élőzenei kísérettel is-utóbbi esetben 1 db gitár vagy zongora kísérheti a versenyzőt. Élőzenés kíséret esetén zongorát és hangosítást biztosítunk.

Kérjük a versenyzőket, hogy amennyiben a döntőben hangszeres kísérővel lépnének fel, úgy azt legyenek kedvesek jelezni számunkra a döntő előtt legkésőbb egy héttel, vagyis legkésőbb május 11.-e szobatig.

Értékelés (Döntőbe jutottak esetén)

A verseny pontozói: 5 tagú szakmai zsűri

Az értékelés szempontjai:

– Ritmus és tempó

– Színpadi előadás / megjelenés és szórakoztatási élmény

– Hang és hangzás tisztaság

– Az előadó milyen mértékben képes visszatükrözni a dal hangulatát, jelentését, mondanivalóját

Az értékelés szempontjait figyelembe véve a felnőtt 5 tagú szakmai zsűri tagonként maximum 5 pontot adhat a produkcióra, vagyis az elérhető maximális pontszám: 25 pont.

Pontazonosság esetén a zsűri elnökének döntési joga van, amely során + 5 pontot jogosult adni az általa jobbnak ítélt versenyzőnek!!! A döntése teljes jogú, ellene reklamációt nem fogadunk el. Zsűri nem köteles minden versenyzőt értékelni.

1. Adatvédelem

A nyilatkozati lapon megadott adatokat az adatvédelmi törvény értelmében a rendezvény szervezője harmadik félnek nem adja ki.

Az adatkezelési szabályzat megtalálható a Szervező weboldalán. (www.ocsamuvhaz.hu)

(Nyilatkozatot csak a továbbjutók töltenek ki, minden jelentkező az e-mailen történő jelentkezéssel automatikusan elfogadják az alábbi verseny szabályzatot.)

1. Záró rendelkezések

- A versenyen a résztvevőkről és a megjelentekről a rendezvény szervezője által készült fényképfelvételek valamint a kép- és hangfelvétel a Szervező tulajdonát képezik, annak nyilvánossá tételéhez, reklámcélra történő felhasználásához, médiában történő megjelentetéséhez és közösségi oldalakon történő megjelentetéséhez a nagykorú jelentkező esetén a nagykorú a versenyre való jelentkezéssel hozzájárul, valamint kiskorú jelentkező esetén a szülő/gondviselő hozzájárul. A közvetlen kapcsolatot csak a videó felvételek alapján továbbjutó versenyzőkkel áll módunkban felvenni. Ez a hozzájárulás kizárja a jogsértést.

- A verseny bármilyen negatív, hitelrontásnak minősülő megnyilvánulás jogi következményeket von maga után.

- A versenyzők videói előszűrésen vesznek részt.

- A mások által készített felvételekért a versenyt szervező nem vállal felelősséget.

- A szervező a változtatás jogát fenntartja!