Az Oroszlánkirály meséje

2021. november 21. vasárnap 11.00 órai kezdettel

Az Oroszlánkirály meséje (Mujahid Zoltán – Lénárt László)

– gyermekmusical –

Az Oroszlánykirály meséjét lehet, hogy sokan ismerik már rajzfilmről. Most azonban a történet eredetijét láthatjátok, mely szereplőiben hasonló, mégis egy kicsit más. Megismerkedhettek az afrikai szavanna állatvilágával és zeneszerzőnk vadonatúj, remekebbnél remekebb slágereivel, melyeket az előadáshoz komponált.

A történet egy kis oroszlán kölyökkoráról és felnőtté válásáról szól. Egy napon gonosz nagybátyja, Scar egy szurdokba csalja Szimbát és játszópajtását Nilát, mert tudja, hogy arra fog vágtatni egy gnú csorda. Mufasa, fia segítségére siet. Bár Szimbát megmenti, ő maga áldozattá válik. Scar elhiteti a kiskölyökkel, hogy ő a tragédia okozója és azt tanácsolja Neki, hogy fusson el és soha többé ne térjen vissza. Szimba menekülés közben találkozik össze a két hihetetlenül bájos figurával, a varacskos disznóval és barátjával, akikkel együtt nőnek fel. Nila megkeresi Szimbát, megérteti Vele, hogy a trón csakis őt illeti meg, és nem felelős apja haláláért. Elindul barátaival és leszámol Scarral és a hiénák csapatával. Szimba hazája újra jó „mancsok” közé kerül, minden kivirágzik, és az állatok újra boldogok lesznek.

Szereposztás: - Szimba - Hompok Tamás/Pintér Gábor Attila - Nila - Presits Bernadett/Fogarasy Bernadett - Fuga - Fogarasy András/Bodrogi Attila - Scar - Lénárt László/Fekete István - Toccata - Bárkány Miklós/Szõlõsi Zoltán - Mufasa, Hiéna - Pintér Gábor/Presits Tamás/Benedek Gyula

Dalszöveg: Lénárt László

Jelmez: Várady Zsóka

Koreográfia: Fogarasy András

Afrikai népmesét színpadra alkalmazta: Fogarassy Bernadett

Rendező: Nádházy Péter

 

Jegyár: 1800 Ft

Jegyvásárlás