2025. szeptember 27. szombat
ÓCSAI ÖREGFALU KULTURÁLIS FESZTIVÁL keretein belül meghirdetjük főzőversenyünket!
Nevezési feltételek és tudnivalók
A verseny megnevezése: Ócsai Öregfalu Kulturális Fesztivál Főzőverseny
Célja: Ócsa legfinomabb pörköltje
Helyszín: Ócsa, Templom tér
Nevezési link:
https://docs.google.com/.../1FAIpQLScpZvtlmRP.../viewform...
Nevezési határidő: 2025. SZEPTEMBER 7. (vasárnap) 24.00 ÓRA
Nevezni a fent mellékelt nevezési linken lehet.
A határidő lejártát követően nincs lehetőség nevezni!
A versenyben kizárólag a nevezett csapatok vehetnek
részt!
Nevezési díj NINCS!
Hozzájárulási támogatás: Az Egressy Gábor Szabadidőközpont, a versenyen indulóknak 20.000 forint támogatást nyújt az alapanyagok beszerzéséhez, ami összeget külön, a Szabadidőközpont nevére szóló készpénzes, ÁFÁS számla ellenében fogunk tudni kifizetni. (a pontos számlázási adatokat mindenkinek meg fogjuk küldeni)
A hozzájárulási támogatásból elkészített ételekből minimum 10 adag ételt közösségi támogatói jegy ellenében adagonként 1500Ft, kell felszolgálni.
A közösségi támogatói jegy ára 1500Ft/adag
Jelentkezni a programszervezes@ocsamuvhaz.hu e-mail címen lehet.
A főzőversennyel kapcsolatban további információ kérhető:
Váradi Andrea: +36 70 609-3735, vagy programszervezes@ocsamuvhaz.hu
Verseny kategória:
A versenyre kizárólag a helyszínen készített, friss alapanyagokból készült PÖRKÖLT+KÖRET étellel lehet nevezni, melyben bármilyen kategória részt vehet. (gomba, birka, marha, csirke, pacal, csülök, köröm.. stb)
A verseny időtartama: 8.00 -13.00 óra
A főzőverseny előreláthatólag 15.00 órakor az eredményhirdetéssel és a díjak átadásával zárul.
Főzőhely területének elfoglalása és építésének időszaka: 2025. szeptember 27. (szombat) 7.00-
8.00 között a Templom téren.
A verseny értékelése és díjazása:
Az elkészített ételeket 6 fős zsűri értékeli. (Horváth Károly, Varga Zoltán, Pálfalvi Zsuzsa, Krisztián László, Icsó László, Kerepeczki Ilona)
A zsűri számára 12.00-14.00 óráig kell leadni a bírálandó ételt körettel (1 adag), az étel jellegének megfelelően!
Egy csapat csak egy étellel indulhat.
Az első három helyezett tárgyjutalomban részesül.
Nevezési feltételek:
➢ A versenyre nevezhetnek civil szervezetek, vállalatok, intézmények és baráti társaságok, családok
csapatai, akik szívesen reszt vennének egy megmérettetésen és a jó hangulatban
➢ Az ételek alapanyagairól, főzőeszközökről, egyéb kellékekről minden csapat maga
gondoskodik, amit 20.000 forinttal az Egressy Gábor Szabadidőközpont támogat. Az alapanyagok beszerzéséről a csapatoknak számlával kell rendelkezni.
➢ Az elkészített ételek egy részét, minimum 10 adagot eladásra kell kínálni a rendezvény látogatói számára, akik jeggyel rendelkeznek
➢ A főzéshez kizárólag gázzsámoly használható. A főzőhely területén a pázsit fizikai védelmére törekedni kell
➢ A főzéshez felhasznált gomba, csak szakértő által bevizsgált, vagy kereskedelmi
forgalomba hozott lehet.
➢ Az elkészült ételekből az ÁNTSZ előírása alapján, minden versenyző köteles ételmintát
venni, félretenni, és szükség esetén azt rendelkezésre bocsátani, valamint köteles betartani a higiénés
szabályokat.
➢ A helyszínen vízvételi lehetőség és áram biztosítva lesz
➢ Minden csapat számára egy darab 3x3-as sátrat és 1 sörpad garnitúrát biztosítunk.
➢ A résztvevők vállalják, hogy ismerik és betartják a balesetvédelmi és tűzvédelmi
szabályokat.
➢ A résztvevő csapatok vállalják, hogy saját felelősségükre vesznek részt a versenyen.
➢ A versenyen bekövetkezett balesetekért a szervezők felelősséget nem vállalnak, továbbá
nem vállalnak anyagi felelősséget a résztvevők felszereléseiért.